Jolanda Jansen-Hogeling

Trainer Kanjertrainingen in Schagen

  • Over Jolanda
  • Korte C.V.
  • Motivatie

Ik heb de opleidingen orthopedagogiek en speltherapie afgerond en ben vanaf 2004 werkzaam in de Jeugdhulpverlening. Ik heb veel met kinderen en jongeren met ontwikkelings- en gedragsproblemen gewerkt. De afgelopen jaren heb ik verschillende ambulante functies bekleed, waaronder Jeugd- en Gezinswerker, pleegzorgwerker en trainer.

Sinds 2010 werk ik als gecertificeerd Kanjertrainer bij PPKO. Bij de Kanjertraining worden kinderen en hun ouders getraind. Kinderen en ouders doen mee met oefeningen, krijgen inzicht in de petten, tips en handvatten. De ervaring heeft geleerd dat ouders beter kunnen voorstellen hoe het voor de kinderen is, wanneer ze de oefeningen zelf gedaan hebben. Ook kunnen ze er thuis beter over doorpraten. Het hele systeem verandert daardoor mee, dat vind ik echt een grote kracht van deze training.

Deelname van de ouders is steunend voor het kind en ze geven de boodschap mee: "Wat je hier leert is belangrijk". Ik vind het heel mooi om de positieve veranderingen te zien gedurende de training en er na afloop over terug te horen van ouders. Daar doe je het voor!

Certificaten

Programma's

  • Kanjertraining

De Kanjertraining is meer dan alleen een anti-pestmethode. De training vormt voor scholen de leidraad om pedagogisch beleid te maken. De Kanjertraining bestaat uit een serie lessen met bijbehorende oefeningen om de sfeer in de klas goed te houden (preventief) of te verbeteren (curatief). De Kanjertraining is in 1996 begonnen als een ouder- en kind training. Deze ouder- en kind training wordt nu over het hele land gegeven in de diverse praktijken. Daarnaast is de training uitgegroeid tot een volwaardige methode voor het Primair- en Voortgezet onderwijs.

Mijn Collega's

is de nieuwe praktijkhouder van de Kanjertrainingen in Schagen en om streken, en Amsterdam.

Lees Verder


In 2006 ben ik de pedagogische praktijk gestart met de Kanjertraining. Inmiddels zijn daar.....

Lees Verder